15 необичайни идеи за почистване на апартамент с боклук

Когато става въпрос за почистване на апартамента с боклук, често се прибягва до традиционни методи и техники.

15 необичайни идеи за почистване на апартамент с боклук, за които не сте чували досега

В тази статия ще ви представим 15 необичайни идеи, които може да не сте чували досега, но които са ефективни. Именно те могат да ви помогнат да почистите апартамента си следващият път, когато предстои голямото чистене. Вижте ги:

1. Използвайте сух лед:

Сухият лед е отличен начин да почистите трудно достъпни места, като пукнатини в пода или плитки ъгли. Той премахва замърсяванията, без да оставя влага.

2. Почистване с пара:

Парата е ефективен начин за почистване на различни повърхности, включително стени, подове и мебели. Тя прониква в порите и отстранява мръсотията.

3. Почистване с бакпулвер:

Бакпулверът е отличен за почистване на трудни петна и замърсявания. Направете паста от бакпулвер и вода и нанесете, върху замърсената повърхност. Оставете да подейства и избършете с влажна кърпа.

4. Използвайте киселината от лимон:

Лимоновата киселина е естествен почистващ агент, който може да премахне варовик, мастни петна и неприятни миризми. Използвайте свеж лимон или лимонов сок за почистване на повърхности.

5. Почистване с бял оцет:

Белият оцет е чудесен за много неща при почистване на апартамента с боклук. По конкретно, нещата които не смятате за боклук и искате да спасите. С оцета може да почистите стъкло, метални повърхности и санитарни помещения. Разтворете оцета във вода и използвайте разтвора за почистване.

6. Използвайте сода бикарбонат:

Содата бикарбонат е отличен абсорбент и дезодорант. Използвайте я за почистване на хладилник, мивка и мазилка.

7. Почистване с картофи:

Картофите са естествен почистващ агент за метални предмети и повърхности. Просто нарежете картофа на половини и разтрийте с него металните повърхности.

8. Използвайте стари четки за зъби:

Старите четки за зъби могат да бъдат използвани за почистване на труднодостъпни места, като фугите на плочките или вътрешността на клавиатурата.

9. Почистване с марля и оцет:

Завийте марля около дървена палка или пръчка и натопете в разтвор от оцет и вода. Това е отличен начин да почистите високи или тесни места.

10. Използвайте сок от лук:

Сокът от лук е ефективен против мухи и насекоми. Използвайте го за почистване на прозорци или други места, където има насекоми.

11. Почистване със сирене:

Сиренето е чудесен почистващ агент за медни и месингови предмети. Просто разтрийте сиренето, върху предмета и изплакнете с вода.

12. Използвайте гумени ръкавици:

Гумените ръкавици не само ви предпазват от замърсявания, но и могат да бъдат използвани за почистване на труднодостъпни места, като фугите на плочките или фурната.

13. Почистване с пяна за бръснене:

Пяната за бръснене е отличен почистващ агент за прозорци и огледала. Нанесете пяната, върху повърхността и избършете с чиста кърпа.

14. Използвайте стари чорапи:

Старите чорапи могат да бъдат ползвани за почистване на прах или замърсявания по повърхностите. Просто поставете чорапа на ръката си и разтрийте.

15. Почистване с плоски чинии:

Плоските чинии могат да бъдат използвани за смазване на паста от бакпулвер или друг почистващ препарат. Използвайте ги за почистване на труднодостъпни места.

Извод:

Тези необичайни идеи за почистване на апартамент с боклук са само началото. Експериментирайте с различни методи и открийте тези, които са най-ефективни за вас. Паметта и въображението ви са най-добрите инструменти за почистване на апартамента ви.

Източник: https://www.izvozva.bg

Scroll to Top