Страстта да бърникаш в собствения си гараж

Знам, че много от вас имат тази страст да бърникат и да поправят всичко, което се повреди, независимо дали е в гараж или в собствената къща. И аз от години възприемам тази страст предимно като момент на релакс и със сигурност като малка награда. Такава награда си предлагам, когато мога да ремонтирам или построя нещо за своята къщата. Вижте какво имам предвид:

Каква е тази наша страст да пренареждаме постоянно собствения гараж

Да, знам, че в днешно време нещата вече не заслужават да се ремонтират и още повече да се строят. Това се обяснява с факта, че на всяка стъпка или дори по-бързо с няколко клика в онлайн, продуктите или резервните части стигат бързо до вас.

Както казах, не мога да се примиря с идеята, че не мога да поправя нещо. Това, че дори да построя люлка за деца. Достатъчно е да имам необходимото място в собствения си гараж и правилните инструменти. Що се отнася до материалите за работа, специализираните магазини, наистина са пълни с всичко, което може да ви потрябва.

Какво ви е нужно да въведете гаража в ред

Следователно, малко умение, подходящи инструменти, прилично и безопасно пространство за работа и на всичкото отгоре много страст и удоволствие от майсторенето.

Преди всичко, днес ще ви разкажа за работното пространство, което смятам за изключително важно. Това е така, защото от него зависи удобството на работа и сигурността на времето, необходимо за DIY (Направи си сам/Do it yourself).

Ето откъде да започнете:

Първо правим извозване на отпадъци от гараж.

Избрах гаража, защото е достатъчно дълъг, за да мога да монтирам работна маса на пода, срещу входа. В единия край е закрепено незаменимото менгеме, а на страничните стени избираме да монтирам панел с чекмеджета и кукички за закачане на ръчни инструменти. От другата страна купих телескопична стълба, метален шкаф за претенциозни инструменти като бормашини, шлайфове, флексове, циркуляри и някои други.

Стъпка по стъпка:

Не искахме да съхраняваме това електрическо оборудване на окачени рафтове. Предпочитаме да го държим възможно най-далеч от присъщия прах, който неизбежно се получава, когато работя, върху нещо. Освен това подобна метална пила може да бъде обезопасена с ключ, като освен това сме изградили специална система за заключване за нея. В крайна сметка, те са най-скъпите инструменти, които си струва да имаме, че са безопасни, дори и да са заключени в гаража.

Както казах, за мен е важно удобството на работа и тъй като невинаги е лято и мога да седя на широко отворени врати. Имах нужда от топлина през зимата. Първоначално казах да прекарам тръби от централна станция и да сложа радиатор. Сложно, скъпо. Казах си, че имам нужда от нещо леко и практично. Такова, което мога да местя, ако трябва дори в къщата.

Как да продължим:

Разглеждайки предлагането на продукти онлайн, откъдето купих и онзи метален шкаф, открих точно това, от което имах нужда – газова печка ! Какво по-просто, лесно за използване и позиционирано точно там, където имате нужда от топлина, от тази прекрасна газова печка. Специално е проектиран да бъде безопасен за използване. Работи с газова бутилка бутан или пропан и дава толкова много топлина, че мога да работя, през зимата по тениска.

С всички тези прости подобрения, които инсталирах изключително лесно, като се започне от много практичния и безопасен метален шкаф за моите инструменти до газовата печка. Струва си да реша проблемите, свързани с ремонти или малки проекти, които скицирам и след това изграждам с толкова много удоволствие.

Scroll to Top