Почистване на къщи след пожари

Почистване на къщи след пожари, почистване на сажди от стени, отстраняване на щети след пожари – обща информация

Пожарът е много опасен инцидент. Той не само е животозастрашаващ, но също така причинява загуба на някои или всички вещи. Не всеки знае за това, но по време на пожар се образуват вредни за здравето вещества, които остават в сградата за дълго време. Пренебрегването на това и липсата на подходящо почистване, след пожари в сгради може да доведе до много сериозни заболявания в бъдеще.

Почистване и озониране след пожар – какво трябва да се направи веднага след събитието?

Непосредствено след пожар има много задачи, които трябва да се обмислят. По време на гасенето е уведомена не само пожарната, но и полицията за инцидента. В сградата е трябва да са изключени всички подавания на електричество и газ. В най-кратки срокове, на място се появява експерт, който определя, каква е причината за пожара и кой е виновен за него. Ако повредата не е по вина на членовете на домакинството, на място пристига оценител от застрахователната компания, който оценява щетите от пожара.

Преди пристигането на застрахователния агент не трябва да се извършва почистване на къщата след пожара, всяко почистване може да доведе до неправилна оценка на щетите.

Почистване на къщата след пожар

Това може да се извърши само след приключване на дейностите по обезопасяване на мястото, където се е разпространил пожара. Трябва да се извършва само от професионалисти, обучени да работят в тежки и вредни среди.

Почистване след пожари

Започва се с извозване на отпадъци след пожар веднага, след като пожарникарите приключат дейността си.

Цялостно почистване след пожар – следващата стъпка след трагедия

Следващата стъпка, която трябва да следвате е почистване след пожар. Това не е приятно занимание, но е необходимо и трябва да се извърши възможно най-скоро, защото някои вещи могат да бъдат спасени. За да извършите правилно почистването от пожар, трябва да сте сигурни, че сградата е безопасна и няма опасност от срутване, след възникналия огън.

Прави се професионално озониране след пожари!

Отстраняват се щети от пожар – включва предимно извозване на отпадъци след пожар, премахване и обезвреждане на останки от пожар и всички предмети, които вече няма да бъдат годни за употреба. В този случай е необходимо, също така да се защитят останалите елементи на оборудването, срещу по-нататъшни повреди.

Всички щети от пожар трябва да бъдат отстранени от специалисти

Когато извършвате обеззаразяване след пожар, трябва да използвате защитна маска, за да предпазите белите дробове и други вътрешни органи и да не забравяте за подходящо облекло и ръкавици. Отстраняването на щетите от пожар трябва да се извършва, чрез специализирани методи, като озониране след пожар или мъгла и дезинфекция с помощта на сертифицирани агенти. Само такова действие гарантира премахването на миризмата на изгоряло и позволява да започнете ремонт.

Почистване след пожар – какво още трябва да се знае

По време на този вид изпълнение е изключително важно да се премахнат замърсяванията и да се неутрализират миризмите, което ще позволи да започнете да използвате отново сградата, в която е възникнал пожарът. В този случай е важно тези дейности да бъдат възложени на фирма със специализирано оборудване. Такава може да откриете в сайта: TovarniPrevozi.bg.

Каква е ролята на озонирането след пожар

При почистване след пожар професионалните фирми използват озониране, чиято цел е да неутрализира миризмата на изгоряло. Това е напълно естествен начин за безопасно премахване на неприятните миризми, така че си струва да се използва озониране, след пожар. Така живущите в сградата ще са сигурни, че бързо и ефективно ще се отърват от неприятните миризми.

В заключение:

Озониране след пожар – е задължително при всяко почистване след пожар. Основно е насочен към премахване на неприятните миризми. След завършването му съоръжението може да се използва още 24 часа след приключване на всички работи.

Повече за предлаганите професионални услуги, четете на този линк: https://www.tovarniprevozi.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D0%B6%D0%B0%D1%80.

Scroll to Top