Почистване на битови отпадъци от апартамент и къде да извозите боклука след ремонт

Когато започвате ремонт, трябва да помислите за почистване на битови отпадъци от апартамент. За тази цел не могат да се използват обикновени битови контейнери, предназначени за събиране на битови отпадъци. Нарушаването на правилата води до глоба.

Ами строителните отпадъци?

Строителни отпадъци се считат за отпадъци, получени по време на демонтажа на вътрешни прегради, покриване на тавани, стени и подове, стари врати, прозорци и части от инженерни комуникации, които изискват подмяна.

Строителните отпадъци включват:

линолеум, парчета тапети за килими;

счупени керемиди и тухли;

фрагменти от мазилка, бетонна замазка, дърво;

гипсокартонени плоскости, врати и прозорци за подмяна;

ръждясали и счупени пластмасови тръби;

кабели от старо окабеляване, контакти и ключове и други материали, които са станали неизползваеми.

Строителни отпадъци се появяват на всички етапи от ремонта:

В резултат на демонтажни работи на етап подготовка за ремонт. Това обикновено е обемист, тежък боклук. Препоръчително е да го премахнете незабавно, за да не претрупвате стаите и да не пречите на по-нататъшната работа. Тук е препоръчително да предприемете и почистване на битови отпадъци от апартамент.

Отпадъци от ремонтни работи. Обикновено това са неизползвани остатъци от строителни материали, еднократни консумативи за инструменти и др. Желателно е да се отървете от този боклук веднага щом се появи.

Отпадъците на последния етап от довършителните работи могат да бъдат обемисти, но сравнително леки: част от лист гипсокартон, малки остатъци от тръби, прах, остатъци от шпакловка, тапети, лепилни съединения, уплътнител.

Всякакви отпадъци трябва да бъдат изнесени от апартамента възможно най-скоро

Внимание! Според степента на екологична опасност отпадъците се делят на пет класа. В допълнение към някои лакове, строителните отпадъци принадлежат към 4-ти и 5-ти клас на опасност.

Остатъците от тапети, опаковки и дървени стърготини може да изхвърлите в кофата за битови отпадъци без страх от глоба.

Къде да взема пакета?

За по-лесно транспортиране отпадъците се опаковат в полиетиленови торби или полипропиленови торби. Може да използвате хартиени торби, останали от цимент, гипс, лепила, здрави картонени кутии, които можете да поискате в най-близкия магазин.

Препоръчително е веднага да предвидите степента на натоварване, така че един човек да може да изнесе и потопи торбата без много усилия. Да, това ще изисква допълнителна опаковка, но няма да се налага да се сблъсквате с неприятни ситуации, когато опаковката не може да издържи натоварването наполовина и съдържанието на торбата се разлива в най-неподходящия момент.

Кой изнася боклука?

Когато решавате проблема с изхвърлянето на отпадъци, попитайте управляващата компания , която се занимава с извозване на строителни отпадъци.

Ако се сключи договор за предоставяне на такива услуги с домашната администрация, проблемът се решава съвсем просто: отпадъците, опаковани в торби, се поставят в контейнери за боклук. Специален сметосъбиращ автомобил ще извозва отпадъците.

Плащането се извършва като част от комуналните плащания или като отделно плащане след приключване на ремонтните дейности.

Ако договорът за извозване на строителни отпадъци до Лвов не е сключен, ще трябва сами да наемете транспорт.

Централизираното извозване на строителните отпадъци се извършва с транспорт с камиони до специално обособени за целта площадки. Токсичните отпадъци, грундовете, боите, разтворителите и лаковете се изхвърлят в пожаробезопасна среда на специални сметища.

Методи за отстраняване на боклука

Можете също така да се отървете от боклука сами, като го изнесете на специализирани сметища.

Тази опция е трудна:

необходимостта от издаване на разрешение за извозване на отпадъци;

търсене на транспорт;

необходимостта от осигуряване на товарене и разтоварване.

Извозването на строителни отпадъци се извършва от специализирани фирми, които използват за целта товарачи и отговарят на редица законоустановени изисквания.

Собствениците на апартаменти могат напълно да премахнат грижите, свързани с ремонта, като си наемат професионални екипи от тук: https://www.xn--80adasbd8b.com. Услугата осигурява извършването на всички операции, като се започне от събиране, до извеждане от жилищата, изнасяне и извозването на боклука. Така, наемайки екипи цялата работа, включително извозването на боклука, ще се извършва от професионалисти на избраната компания. Всичко, което се изисква от вас да направите, е да пристигнете в уютния апартамент, готов за обитаване, без мръсотия и боклук.

Някои видове отпадъци могат да се използват като суровина за производството на нови продукти.

В заключение:

Последният и задължителен етап от ремонтните работи е отстраняването на строителни отпадъци. Не искате да платите глоба? Действайте в рамките на приетото законодателство. Занесете сами или с помощта на трети фирми пакетираните отпадъци на специализирани депа. Изхвърлете правилно боклука си и няма да имате проблеми с органите на реда или със съседите си.

Източник: извозва.соm

Scroll to Top