Нова технология – маратонки на бъдещето

Производството на обувки се развива динамично. Новите маратонки са технологични части, които изглежда ще направят възможно дори летенето скоро. Актуалните дизайнерски решения са подчинени на света на високите технологии.

Компаниите се стремят да намалят разходите, като произвеждат безопасни, екологични продукти. За целта са разработени няколко обещаващи технологии. Мъжките маратонки, произведени в съответствие с тях, са не само стилни, но и ергономични, удобни, издръжливи елементи.

Тенденции на нашето време

Актуални технологии от последните години:

Techloom;

Flyknit;

Primeknit.

Екземплярите, направени с помощта на тези подходи, не са много скъпи за производство, безвредни са за околната среда и удобни за използване. Характеристиките на материалите премахват ограниченията при избора на цвят и форма. Можете да създавате необичайни модели, ръководени от смели идеи на въображението.

Възможности и желания

Самозавързващите се маратонки Nike, базирани на филма Back to the Future, нашумяха на пазара за спортни обувки. Истинските ценители на високите технологии обаче не са много впечатлени от тази модели. Дизайнерите са привлечени от възможността да използват 3D печат за създаване на качествени обувки. Ако технологията е внедрена, клиентът ще получи модел, който идеално отговаря на анатомичните особености на стъпалото. За реализирането на този проект ще е необходимо да се използват технологии за плетене, триизмерно сканиране и усещане са допир.

Всичко е с цел

Мъжки хай-тек маратонки са артикули, предназначени за спорт. Всеки детайл, всеки елемент е ясно съобразен с предназначението на обувката. Нови тенденции – минимализъм, прост дизайн, гъвкавост. Добър пример е междинната подметка, осигуряват стабилност, баланс и добра опора едновременно. Вложката позволява върхът и петата да са независими един от друг.

Отзивчивите маратонки са тенденция. Такива обувки са удобни за носене и позволяват естествено движение. Изработени са от леки материали, така че =са чувствани безтегловни и дори не се усещат. Технологията Primeknit, внедрена в някои нови продукти, позволява на артикула да пасне на крака без прищипване. Продуктът се адаптира към промените в размера на стъпалото по време на физическа активност. Визуално тези маратонки са подобни на компресионните чорапи.

Енергия и технологии

Една от областите на изследване е насочена към спортна екипировка, обувките тук са ергономия и възвръщаемост на енергия. Те са създадени с енергийни капсули, които връщат енергията на движението, укрепвайки спортиста по време на бягане. Средно една обувка с тази подметка ви позволява да бягате 10 км по-бързо с 26 секунди. Благодарение на иновацията, обувката се адаптира към стъпалото на човека, осигурявайки удобно стъпване. Пазарните изследователи смятат, че подобни екземпляри мотивират хората да водят активен начин на живот.

Любопитни факти:

Измислени са маратонки с въздушна помпа. Достатъчно е да натиснете клавиш върху страничната повърхност и моделът ще се надува, придобивайки формата на крак. И тогава има маратонки, в които връзките са заменени с диск. Само едно завъртане и обувката е здраво фиксирана на крака.

Тенденции и географията

Основната мода в технологиите и спорта през последните години е поставена от Япония и Корея. Източните инженери са първите, които използват необичайни тъкани, реализирайки ги в ярки цветове и непредвидими, невъобразими форми.

Е, тези, които все още не са готови за подобни експерименти със стил, със сигурност ще харесат класическите модели от сайта https://maratonki.info.

Scroll to Top