Как да се отървем от дървеници с химия или народни средства

Открили сте дървеница или многобройно находище от дървеници в леглото, матрака или дома си? Не се отчайвайте, ситуацията не е извън контрол. Винаги има начин да се избавите от дребните кръвопийци. Веднага в ги казваме. Първият е да поръчате пръскане за дървеници, от специализирана фирма, каквато е ПРЕВЕНТА.БГ. Другите начини са:

Химикали – те ще помогнат

Химикалите се разделят на аерозоли, прах, водни разтвори и парафинови пръчки, които съдържат активни съставки.

Методите за използване на някое от тези лекарства са налични в инструкциите, приложени към тях. Тук ще посочим само общите правила за тяхната употреба :

  • от помещението, което ще бъде обработено е наложително да се извадят или опаковат (внимателно) всички мебели и всякакви продукти;
  • хората и домашните любимци не трябва да останат на закрито;
  • необходимо е да се осигури свободен достъп на насекомите до местата им на заселване – тапети, пукнатини, цокли;
  • необходимо е да се отървете от старите матраци и дивани, ако е възможно. За най-труден и без гаранции е процесът на премахване на тези вредители от меката мебел;
  • не забравяйте да използвате защитно оборудване по време на обработката. Такова са ръкавици, очила, респиратор (или защитна марля превръзка).
  • Препаратите се нанасят върху всички повърхности с пистолет или четка (врати, стени, подове и вентилация). Дрехите се перат и гладят с ютия.
  • Най-добре е да почиствате одеяла, връхни дрехи и възглавници или да ги изнесете на балкона или улицата за два часа. Ако температурата е под -19 ° ще е добре за тях. Препоръчва се повторно третиране, след около седмица.

Основното предимство на препаратите срещу дървеници е, че са най-ефективни в борбата, срещу домашните паразити. Сред недостатъците е необходимостта да се обработи цялото помещение, включително всички кътчета и стени, система за защита срещу вредното им въздействие, както и временно напускане на дома по време на обработката.

Как да се отървете от дървеници, чрез физически методи

Дрехите, спалното бельо и одеялата се препоръчват да се перат в гореща вода, след като кипнат добре. Препоръчително е тази процедура да се повтори отново, след десет дни. По този начин ще се отстранят окончателно яйцата на дървеници, които вероятно не са били напълно елиминирани по време на първото третиране.

Може, също така да премахнете дървениците, които са се настанили в кресла, столове, мека мебел, матраци или да използвате парочистачка.

Насекомите умират при ниски температури. Ако е възможно, трябва да отворите прозорци за един ден през зимата и да „замразите“ нежеланите гости или да извадите предмети на студа за няколко часа.

Плюсове: бързо и икономично при унищожаване на мебелните дървеници, върху малки мебели.

Минуси: мебелите изискват допълнително изсушаване, могат да бъдат повредени и след използване на вряща вода. Врящата вода и студът дават краткосрочен ефект, след което вредителите могат да се върнат.

Също така подобни методи могат да се използват само при липса, на каквито и да било домашни растения, в противен случай те ще трябва да се изхвърлят. При такова „замразяване“ батериите за централно отопление могат да се спукат и тогава не само вашият апартамент, но и всички съседи ще останат без топлина.

Предотвратяване повторната поява на дървеница в дома

За да предотвратите появата на кръвосмучещи паразити, след процедурите за отстраняването им, по-добре е да перете спално бельо при температура най-малко 60 °. Важно е и да го сменяте веднъж седмично.

Също така се препоръчва да не държите старите неща в къщата и е по-добре да се отървете изобщо от тях. Така ще предотвратите повторна появата на неблагоприятните „съседи“.

Надяваме се да намерите всички горепосочени съвети за полезни!

Източник: PREVENTA.BG

Scroll to Top