Как да се отървете от хлебарки в апартамент веднъж завинаги

Да включиш светлината в стаята и да види – хлебарка, как бяга, е кошмар за всяка домакиня. За щастие, ако хлебарката е сама добре, но ако той вече е създала семейство сте изправени пред проблем? Сега „PREVENTA.BG“ ще ви разкажат как да се отървете от хлебарки в апартамента веднъж завинаги:

Професионален контрол на вредителите

Повечето експерти по унищожаването на насекоми ще ви кажат – ако сте видели хлебарка в апартамента, има голяма вероятност тя да не е сама. Хлебарките живеят в братство и се размножават много бързо, сръчни са и се крият добре. Достатъчно е женска хлебарка да сложи специална капсула – яйцеклетка, в която има 30 – 40 яйца, а след няколко седмици имате готова колония.

У нас има главно две разновидности на хлебарки: червени хлебарки и черни. Червенокосите най-често се срещат в къщи, те са по-малки, по-термофилни и за щастие живеят няколко пъти по-малко от черните си колеги – около шест месеца. Последните живеят по 2-3 години.

През нощта влизате в кухнята за похапване, но вместо торта, откривате само разхвърляни трохи и няколко хлебарки. Не трябва да се страхувате.

Ето как да си направите капани, какво да купите в аптеката, така че насекомите да изчезнат. Научете се и как да почистите подовете, така че никога да не се върнат.

как да се отървете от хлебарките

Как да разбера, че в апартамента има хлебарки

Черни точки – Ако върху чиниите, кухненските рафтове, тапетите има такива следи, значи има хлебарки в дома ви.

Специфична миризма – Съединението с яйца в ъглите и цепнатините. Ако ги намерите, може би, това означава, че насекомите ще трябва да бъдат третирани два пъти. Първо, повечето вредители ще бъдат унищожени, а след това излюпеното потомство.

Лична среща – Хлебарките са любопитни и общителни същества, следователно, ако не обърнете внимание на алармените сигнали, описани по-горе, рано или късно те самите ще влязат в контакт. Най-често в къщи се срещат черни (с дължина до 3 см) или червени (до 1,3 см дължина).

Защо дойдоха при вас?

Имате много вкусна храна – Хлебарките също обичат да ядат. Само ако ядете сандвичи пред компютъра, те се задоволяват с малко: останалите трохи. Ако в дома ви също има достатъчно отворени торби за боклук или опаковки елда, разпръснати в кухненското чекмедже.

Имате много вода на разположение – Добрият обяд трябва да бъде измит. Следователно локвите край мивката и течаща душ-кабина ще бъдат полезни.

Съседите ви имат много храна и вода – Колкото и да се опитвате да премахнете вредителите, всички усилия могат да прекъснат упоритостта на мръсните ви съседи. Ако не може да се съгласите с тях, достатъчно е да запечатате собствения си дом: да премахнете пукнатините и процепите, така, че да се изолирате от нашествията на хлебарки от съседите.

Източник: Превента ДДДД

Scroll to Top