Прахосмукачка в кухнята

Какъв е приблизителният план за почистване в апартамента? Всички домакини имат приблизително една главна задача и тя е почистването с прахосмукачка. Вакуумиране на стаите, коридорите, кухнята, спалнята плюс още някоя и друга стая. За да изтриете подовете, избършете праха и с чиста съвест си налейте чаша чай за свършената работа.

Но, както се оказа, всичко не е толкова просто и това не е правилният ход на действие. Почистването, трябва да започне с повишено внимание. Това важи особено за почистването на кухнята.

Какво е строго забранено да почиствате?

Счупено стъкло

Тук всичко е много ясно – счупеното стъкло може да причини непоправими вреди на прахосмукачката. Може да отреже маркуча или чантата, да повреди вътрешния механизъм.

Как да почистите стъкло, използвайте метла. И особено малките частици лесно се почистват с парче хляб.

Мокра храна на пода

Ако супата се разлее, тестените изделия се събудят, мокрите чаени листа се разпръснат, тогава е просто безполезно да ги почиствате с прахосмукачка. Това няма да може да изтегли мокрите отломки и ако изтегли, ще запечата маркуча и няма да падне в торбата. Маркучът ще се запуши и прахосмукачката вече няма да дърпа боклука, както трябва.

Такъв боклук се почиства перфектно с гъба или кърпа, която абсорбира влагата и помага за събирането на големите парчета.

Възможно ли е вакуумиране на брашно

Да, поръсеното брашно не се събира лесно, особено ако е на пода. Но за прахосмукачка, брашното е напълно разрушително. В крайна сметка запушва всички възможни дупки и прахосмукачката става неизползваема.

Използвайте метла и тенджера за почистване на брашното и почистете всички останали малки частици с влажна хартиена кърпа или салфетка.

Сега знаете как правилно да почистите проблемния боклук и да спасите прахосмукачката си от възможни повреди.

Не забравяйте да използвате някои от по-горе дадените съвети за почистване.

 

Нека къщата да е уютна, а кухнята чиста. Споделете статията с приятелите си. Аз Божил предлагам коректно почистване. Пък, Кой знае, може би това ще спаси нечия прахосмукачка.

Scroll to Top