Как организирате професионалното почистване

Професионалните компании за почистване се появяват през 19 век в Англия. По това време британците създават Института по чисти науки, който за първи път започва да предлага изобретения на технологията за почистване и уникални средства за премахване на петна.

В Англия е измислена първата прахосмукачка, която работела с бензин. Но това изобретение не било така успешно и никой не виждал смисъл в по-нататъшното му прилагане. И едва през 1907 г. отново се заговорило за прахосмукачката. По това време в Америка, Спанглер Мараи намалил теглото на прахосмукачката до 20 килограма.

Във Франция първата се използвала за химическо почистване на нещата. Но това се случи съвсем случайно. Тайлър Джоли случайно хвърлил керосин от лампа върху покривката. Той забелязал, че всички петна са изчезнали. Алкохолът също играе важна роля при професионалното почистване. След накисване в терпентин, дрехите му били отново чисти. Измислен е и бензенът от началото на 60-те години фреон-113 и необходимата техника за химически затворен цикъл.

Италианците също допринасят значително в развитието на почистването. Те сериозно се доближили до проблема с почистването на стъклата. Етор Сесонес първоначално предложил да се използва оборудване за отстраняване на вода при почистване на стъклото. Но за съжаление, с петна по очилата, това оборудване не можело да се справи. Специалните афинитети за миене на очила и микрофибър започнали да се използват едва след 1945 г.

В момента технологията за професионално измиване на прозорци и почистване на помещения е усъвършенствана. Услугите за почистване са все по-търсени сред притежатели на къщи, обитатели на апартаменти в небостъргачи, търговски центрове, фирми, предприятия и организации.

Научете за една такава фирма и в България на: http://www.xn--80apb8af1ae.com/category/благоевград.

 

 

 

Scroll to Top