Как се инвестира в недвижим имот

Малцина от нас имат късмет да живеят в топли страни, на живописния бряг, където лесно може да се стигне до плажа. Ето защо, не е изненадващо, че от всички видове почивка, избираме плажа. В същото време, достатъчно е просто да изберем жилище под формата на къща или апартамент …

Чуждестранните недвижими имоти по море може да се нарекат почти универсални. Това е инвестиция на средства, приятна и полезна покупка. След като имате собствени квадратни метри на брега, не е нужно да прекарвате повече време в търсене на подходящ хотел в комбинация от качество и разумна цена.

Къща или апартамент, някои луксозни имоти в близост до морето се придобиват не само за живеене, но и за отдаване под наем.

Ако е необходимо, жилището може да бъде продадено, връщайки инвестираните пари. Ако цените на пазара растат, тогава с препродажба ще спечелите при закупуване на недвижим имот.

С целева инвестиция на средства, най-лесният начин да печелите пари от недвижимите имоти е да ги наемете. Повече може да откриете и на този адрес сайта на агенцията.

И колкото по-близо е обектът, толкова повече може да се спечелите.

Наемната цена зависи от следните параметри:

вид имот;

сезон;

местоположение (близо до морето);

продължителност на отдаване под наем (дългосрочно / краткосрочно);

популярност на даден курорт.

Колкото по-дълъг е срокът на лизинга, толкова по-изгоден е наемателят. Дългосрочен наем – един месец или повече. Но в курортите през ваканционния сезон най-често краткосрочен наем – една седмица или дори един ден. Средната цена на отдаване под наем на апартамент за една седмица е сравним или дори надвишава месечния наем.

В зависимост от страната цифрите са различни, но механизмите за изчисляване на разходите и възможните печалби са едни и същи навсякъде. Колкото по-дълъг е сезонът в страната, в който сте решили да купите апартамент на брега на морето, толкова по-голям е потенциалът за печалба от отдаването под наем. И колкото по-малко живеете в курорта, толкова по-ниски са разходите за поддръжка, тъй като в повечето страни плащането на газ, вода и електричество се начислява на гишетата.

И най-важното е, че ако искате да препродадете недвижими имоти и да печелите в бъдеще, тогава обектът трябва да бъде много прецизно избран и да отговаря на редица изисквания. За всичко това ще ви консултират от
агенцията за недвижими имоти.

 

 

Scroll to Top