Как да намалите разходите за климатик това лятото

Открихме, че инсталиране на изолация в дома, заедно с откриване и отстраняване на течове може да спести на собствениците на жилища, около 10% от разходите за охлаждане с климатик през лятото.

Всичко зависи от вашия план за поддръжка на климатик Мултисплит Toshiba RAS – 2M18S3AV – E, който включва два пъти годишно отопление и охлаждане на системата, проверки и настройки за работа при максимална ефективност. Следните елементи ще ви помогнат да сведете нещата до по-ниски разходи на A / C климатика това лято.

Поддръжката може да намали разходите на климатиците A / C

В допълнение към изолацията на дома, климатикът ще предлага максимум на отопление или охлаждане ако е редовно обслужван. Под редовно разбирайте два пъти годишно.

Инсталирайте енергийно ефективни датчици за отопление и охлаждане, а когато това оборудване е за подмяна не се замисляйте за смяна на цялата система.

Промяна или чист въздух може да стане с профилактика на всички филтри и поне един път месечно или толкова често, колкото го изисква средата на живот. В случай, че живеете на улица с голям трафик на автомобили, че в дома си имате домашни любимци с козина или други фактори, които допринасят замърсяванията да са по-големи от обичайните.

Инсталирайте програмируем термостат, който да се регулира в зависимост от вашите нужди и климатик – охлаждане или отопление.

Обмислете инсталирането на двойни прозорци стъклопакет, отразяващ филм или прибиращи се тенти, които ще намалят топлинните разходи през лятото.

Проверете за уплътнители за около прозорци и врати. Направете тест с мокра ръка във ветровит ден пред прозореца и ще разберете дали има изтичане на въздух. Ако имате и малко съмнение не се колебайте да добавите допълнителни уплътнения.

Дръжте външно тяло на земята, но около му да е чисто и да няма отломки.

Ако забележите, че вашето устройство работи по-дълго от нормалното или създава необичайни шумове е най-добре да се обадите в сервиза по техническа поддръжка.

 

 

 

 

Scroll to Top