10 рецепти срещу подпухнал вид

Прекарала си тежка нощ, която сега се отразява на лицето ти. Искаш по-най-бързия начин да върнеш свежия вид, но не знаеш как. Предлагаме ти 10 експресни рецепти за терапия на лице, срещу подпухнал вид.

С тяхна помощ ще можеш да се отървеш от тъмните кръгове, да загладиш фините бръчки и зачервяванията, да се пребориш с торбичките, но стига се мотахме, чакате излизане. Ето и тях:

  1. Стегни кожата – кафето стимулира нервната система и не е желателно да прекаляваш с него. Използвай черен чай за енергизиране, а пакетчето може да поставиш в хладилник, за да се охлади и с него да натриеш зоната на очите.
  2. Поддържай хидратацията – алкохола дехидратира кожата, а след тежка нощ, то се е натрупал в зоната на очите. За да го отстраниш от там изпий за целия ден поне 2 л. вода.
  3. Направи масаж – с безименния пръст направи нежен масаж в зоната на слепоочията, между веждите и около нослето. Това ще помогне да разнесеш неприятните натрупвания около очите.
  4. Студеното в сила – с ледени кубчета от фризера може да освежиш лицето и да успокоиш подпухналостта около очите.
  5. Хамамелис – с памучен тампон напоен в хамамелис натрий очите и остави тампоните да действат поне мин.
  6. Намали солта – солта е враг номер едно на запаса в организма. Тя увеличава количествата и задържането им, а това води до подпухналост. Ограничи ги до максимум.
  7. Сънят е важен – безспорно, сънят е най-добрия антиоксидант. Затова минимум от 10-12 часа ще се отрази идеално след будна нощ, независимо от причината за такава.
  8. Грима – не прекалявай с грима след подпухнала сутрин. Използва само дискретен и коригиращ грим, който да скрие недостатъците. Тежкия грим може да засили усещането за подпухналост.
  9. Освежи мигновено – използвай освежаващи продукти за мигновено отстраняване на подпухналия вид.
  10. Какво още за подпухналостта – кожата около очите е като обновяването на статуса в социалната мрежа. Те се нуждае от постоянна грижа, а това дали си работила до късно, купонясвала си или си била на плаж си казва думата. Тази зона е тънка и изключително деликатна, а по нея най-осезаемо личат и признаците на стареене. Вземи висококачествена козметика и започва с ежедневната грижа,

 

Scroll to Top