Как да изчистите общите части

Напоследък се появяват все повече институции, където обществените пространства са оборудвани по високи западни стандарти. В тях често са инсталирани най-модерните тела, нови материали като камък и керамични плочки, метал, пластмаса, мрамор и много други. И тогава собствениците им са изправени пред въпроса как правилно и качествено да премахнат замърсяванията в обществените пространства. В крайна сметка, тоалетните, входните помещения, душ кабини, стълби и др., трябва да се пазят не само чисти, но и постоянно дезинфекцирани. Ето защо много компании за почистване на офиси прибягват до услугите на професионалисти, които притежават необходимите знания и оборудване:

Всички средства, които професионалните екипи използват са свързани с някои необходимите правила:

Те почистват ръждивите отлагания и соли.

Не винаги се ползват абразивни, тъй като могат да повредят повърхността.

След използването на различни средства и препарати се ползват специални екипировки маски, които защитават.

Средствата също трябва да бъдат дезинфекциращи.

Когато почиствате обществени места, има няколко проблема, които изискват специални умения и подход:

Бактерии.

Установено е, че броят на инфекциозните заболявания расте на обществени места. В същото време най-силните инфекциозни бактерии могат да оцелеят в продължение на няколко дни в топла среда и при висока влажност и да се размножават с огромна скорост. Обичайните детергенти и почистващи препарати нямат подходящ дезинфекционен ефект.

Дезинфекцията трябва да се извършва редовно по график. Днес много компании ни предоставят огромен избор различни лекарства, които могат да убият вредните бактерии. Използването на тези химикали с ръкавици и маска за лице дава някаква защита, но винаги трябва да се прави от професионален екип. Всички повърхности трябва да бъдат третирани.

Плесен и мухъл.

Формиращите се в ъглите, по стени и на трудно достъпни места гъби и мухъл са не само неприятна гледка, но и вредят на здравето. С провеждане на редовно почистване и при използването на химикали се препоръчва редовност, най-малко веднъж месечно.

Минерални находища.

Много често се появяват минерални отлагания, които изпускат неприятни миризми около санитарния фаянс, плочки, теракот. Тук също няма достатъчно конвенционални дезодориращи агенти. Необходими са специални средства с активни биоензини, които могат да отстранят неприятния мирис и да предотвратят появата на тези отлагания.

Руст.

Ръстът е един от трудно за премахване видове замърсяване. Елиминирането му ще отнеме много време и усилия. За борба с него се използват високо концентрирани киселинни агенти. Преди обработката на повредената зона обаче е необходимо да проверите някъде в ъгъла, дали препарата въздейства на повърхността. Това ще я предпази от последяващо унищожение.

Така, ако се прави редовно, високо качествено почистване на общите части, като същевременно се избягват появата на бактерии ще бъде много лесно. Повече за фирми по почистване на следните контакти: http://kamion.bg/pochistvane-na-mazeta-i-tavani-088-700-4000.

Scroll to Top