Как да почистим – топ съвети за изрядни домакини

Обичате в дома ви да цари ред и чистота. Сега е момента да научите някои лесни техники, които освен икономични ще си спестят и много ценно време. Ето и тях:

Абажури – почистват се лесно с помощта на суха четка с твърд косъм.

Петна от разлято олио – лесно може да го отстраните от пода или кухненски плод като върху му посипете брашно. След това може лесно да пометете с метла.

Прозорците – за да бъдат стъклата им по-лесно почистени, трябва да използвате амоняк и вода. Разтворът се нанася с тамонче напоено добре, след което се забърсва със суха кърпа.

Горчицата – за да не личат петната по дрехи и мебели, натрийте петното с лимонов сок. След това избършете и оставете на слънце да изсъхне естествено. В случай, че мебелите са обемни и трудни за изнасяне, потърсете екип по изхвърляне на стари мебели.

Кристални вази – на дъното на вазите винаги остават напластявания, а утайката е труднодостъпна. За да я отстраните налейте топъл оцет и пуснете ситно нарязани млади картофи.

Петна от мухъл – на пазара има множество препарати, който се борят с мухъла по различни повърхности. За да не се впускате в излишен харч е добре да знаете, че съставките на всички тези препарати съдържат белина или по-конкретно хлор. Натрийте ги с белината, която имате у дома и резултатите ще са почти мигновени.

Петна от плесен – друг метод за отстраняване на мухъл и плесен е с 20 грама лимонтозу, разтворен в 1 л вода за няколко часа. След това местата се изпират.

Scroll to Top