Как да премахнете плаката от различни повърхности в дома

Водата съдържа голяма концентрация на примеси, които при изпаряване на течността се отлагат върху различните повърхности. За да не ползвате всеки път силни химикали и за да не нарушавате спестяванията за препарати, може да опитате и някои подръчни техники:

Фаянс и теракот – подобни полезни рецепти има и за керамични вани / мивки. Но в допълнение, може да опитате още няколко инструмента, като натрупан мухъл и черни петна между плочките. Върнете оригиналния блясък на повърхността, като използвате пастообразна консистенция на формулировки, с цел избягване на драскотини от абразив.

Средства с хлор – те са се доказани и ефективни почистващи и отлично антисептични. Използвате се при тоалетни и керамични повърхнсти.

Оцет – Вашият най-добър помощник при измиване тоалетни. Можете да го използвате по много различни начини. Най-ефективният метод се смята ябълковият оцет, предварително затоплена до 40˚. След прилагането му се избърсва с четка. Ако не се получи идеално почистване от първия път се препоръчва да се повтари процедурата.

Лимонена киселина – също елиминира натрупванията от варовик и котлен камък.

За метални и железни повърхности от чугун почистите всяка с детергент.

Сода или прах за пране – те трябва да се разреждат с вода на ниво паста. Изчакайте около една четвърт от един час и изплакнете пастата.

Амоняк – препоръчително е в тези случаи, ако банята е в тежко състояние да се добавя към предварително приготвения абразивни паста, която да обработи повърхността. Оставете състава за 10 минути и след това отстранете напълно.

Пластмасови и хромирани повърхности не се нуждаят от специални инструменти или почистващи препарати. Тук е необходимо да използвате друг метод: потапяне във вряща вода или горещ въздух и в двата случая температурата трябва да бъде около 100˚; След това премахването на котлен камък става ръчно.

Научете и за почистване на тавани и мазета София професионално.

Scroll to Top