Подлите неща, които правят кожата стара

В борбата със старостта никой не е излязъл невредим или поне не без хиляди жертви. И все пак няма да говорим за „болната тема“ бръчките, които рано или късно засягат всеки, а ще се спрем на всички онези фактори, които без намесата на специализирана козметика ще доведат старостта по-бързо до нас.

Знаете ли, че в списъка се отнасят поне 4 фактора, които възпират кожата ни да бъде все така свежа и да сияе като майска роза?

В топ класацията, челна позиция се отрежда на слънцето. То е водещият фактор, както в лятото, така и през есента и зимата.

Сухота – това е усещането за опъната и лющещата се кожа. Тя може да бъде сериозен проблем в по-късен етап на възрастта, ето защо на време трябва да й се обръща внимание. Младежкият и сияен вид на кожата идва с добрата хидратация. Затова редовните грижи трябва да се прилагат със започване на всеки нов ден. Хидратиращ atache дневен крем, слънцезащитни продукти и целия арсенал козметика срещу сухота ще се справят блестящо. За топлите месеци е добре да имаме на разположение флуид. Типът му се определя от степента на образуване на тъмни петна или пъпки,

Тъмни кръгове под очите са често явление след 35 г. Тогава кожата е склонна към появата на първите симптоми на старостта. Тя да губи мастни запаси и зоната под очите потъмнява. Така появата на тъмни кръгове е неизбежна. Важно е точно тогава тя да бъде достатъчно снабдена с кислород.

Дерматолозите съветват да хидратираме зоната с овлажняващи окол очни кремове, да използваме кремове за чувствителна кожа, да спортуваме, да редуваме топли и студени бани, да избягваме рязка аномалия с телесното тегло. Всичко това са предпоставки за появата на тъмните кръгове под очите.

Торбички в зоната под очите – няма спор, че подпухналата кожа прибавя години над реалната възраст. Сред най-засегнатите са хората над 40-те, но не е гаранция, че няма да се появи извънредна ситуация, при която торбички могат да се появят и преди тази възраст. Осен правилно избраната козметика срещу торбички под очите, специалистите съветват да спим с ниска възглавница и да не пропускаме преди лягане да нанесем крем в зоната под очите.

Тъмният тен – навярно сте си позволили в целия житейски опит да легнете поне един път без отстранен грим от лицето и не измита кожа. На утринта, усещането е меко казано „неприятно. Черни точки и пъпки, усещане за опъната и стегната или прекалено мазна кожа са само част от дискомфорта в резултат на подобна грешка. Сега след подобен „каприз“ от вечерта работата става двойна. Наред с нежно отстраняване на грима от вечерта с подходяща козметика се налага добре да почистите порите в дълбочина, да хидратирате кожата и да подхраните с подходящи козметични кремове. Не забравяйте преди това да отстраните мъртвите клетки с ексфолиращ продукт.

Дерматолози и козметици съветват да избираме тоник и тоалетно мляко за лице, отново според тип кожа.

Scroll to Top