Защо и как да отстраните влагата от къщата с климатик

Изненадите са винаги зад ъгъла, готови и чакат. Ако наскоро сте купили къща и не сте разполагали с много време за огледи, то навярно сега сте изправени пред множество въпроси, които на този етап чакат своето решение.

Влагата – един от най-големите проблеми, с които се сблъскват не само собствениците на стари домове в десетилетни стари къщи, но и обитателите на новопостроени и модерни жилища.

Научете повече тук: http://garon.eu

Разгледайте интересна информация от този адрес: http://agvaldr.eu

Това: http://phoebero.eu може да ви е от полза

Защо да отстраните влагата от дома – влагата е среда за развитието на множество болестотворни микроорганизми. Чрез нея бързо са унищожени стени, мебели, домакинска посуда и най-вече въздуха. Влагата провокира появата на мухъл и плесен, а те от своя страна зараждат микроби. Всичко това е основа домът ви да се превърне в гъба и да стане дом за различни видове бактерии, микроби и болести. Такива се загнездват да живеят по места и неща, които ежедневно докосваме или с които имаме пряк контакт – филтрите на дд трейд климатици SANYO SAP-ZK25T са сред тях, а това може да се превърне в много опасна зона. Ако филтърът на вашия климатик не е почистван повече от 3 месеца, то време е да помислите за най-скорошна подмяна или стандартно изпиране на течаща вода и с препарат за дезинфекция.

Кой и какво причинява влага в домовете – кондензът е често присъстващ в модерните домове, където ПВЦ дограма запечатва прозорци, а на входа има голяма метална порта. Ако към цялата картинка прибавим работата на климатици, то нещата могат да имат два завършека. В единия случай климатика изсушава въздуха и това е в плюс за дома, но в обратния може да допринесе за образуване на още повече влага. Второто се получава, ако има рязка граница в температурите навън и навътре.

Разумните решения за всеки дом – няма спор, че климатиците са най-чистия метод за отопление на дома през зимата. С тях няма да се занимавате с дърва за огрев, твърдо гориво или пелети, няма да се налага по няколко пъти на ден да почиствате и да припалвате. Само едно копче и може да постигнете желаната температура за всяка стая.

Scroll to Top