Почистване на различните видове столове

В поддържане на различните видове мебели съществуват известни правила. Те са свързани, както с материали, от които са направени, така и това къде използват – в домове или обществени заведения. Нека поотделно разгледаме най-използваните от тях:

Дърво и сатенено покритие

Винаги в почистването на дървени мебели трябва да се обръща внимание, че имат покритие от лъскав лак, което се нуждае само от леко почистване на прах с нормална кърпа. За упорити петна се прилагат някои по-специфични техники. Не само трябва да премахнете мръсотията, но и дървото трябва да се полира. Триенето с подходяща кърпа се прави дотогава, докато повърхността придобие прекрасен топъл блясък. Сатена завършеност и дизайн се получават, когато няма и следа от пръстови отпечатъци. Те могат лесно да бъдат отстранени с чиста кърпа, запазвайки бар столовете за по-дълго.

Материал на седалките

Естествена или изкуствена кожа столове

Изкуствената кожа е проектирана с трайни качества за минимална поддръжка. Тя не избледнява, устойчива е и има по-водоустойчива база от естествената кожа, тъй като няма да абсорбира разливи. Предлага се в различни ярки цветове, леки нюанси на бяло и крем. Докато бледи цветове, неминуемо са по-податливи на маркировка или оцветяване. Прахът може да бъде леко докоснат с парцал, повърхностни се забърсва с влажна кърпа, а когато има по-строги петна с малко вода и сапун могат да бъдат третирани местата. За наистина трудни и много упорити петна, засегнатият участък се натрива докато не изчезна. Въпреки това, винаги трябва да се тестват различните методи за малки незабележими области, например върху долната, не видима част от седалката.

Естествена кожа е луксозен избор, който доставя стил. Изключително издръжлив, той е устойчив на напукване, сълзене и лющене. Столове от MX 3 модели притежават интересен шик полиран външен вид, който прави по-привлекателни с течение на времето. Не може да се задържи и да абсорбира прах, а това прави поддръжката бърза и лесна. За целта просто избършете повърхността леко с парцал.

Почистване повърхността на кожен стол, както и на всяка друга мебел покрита с кожа, трябва да се прави много внимателно, за да се предпази от напукване.

Почистването на кожен салон или дамаска от плат

Предлага се в цяла плеяда от модни цветове и дизайн. Платът е стил, който може да докаже, изключително устойчива на износване материя дори при тежки употреба. Въпреки своя абсорбиращ, порест характер означава, че може да бъде по-вероятно да се оцвети, ако се появят разливи и не са попият веднага. Ако разливът е веднага трябва да се опита първо с потупване с влажна кърпа, ако петната остават след това опитайте с малко вода и сапун. За наистина неудобни петна се препоръчват да се използва продукт, които задължително трябва да бъде тестван върху малка площ от долната част на седалката. Алтернативно, мястото може да се напръска с разтвор, който отблъсква разлива на течности и свеждане до минимум възможността от оцветяване.

Когато поддръжката е толкова лесна не е извинение да не помислите за ново обзавеждане със модерни столове.

Scroll to Top