Задължително ли е да се прилага пилинг на кожата

Грижа за кожата след 30 години трябва задължително да включва отстраняването на кератинизирани клетки. Важно е да се знае мярката: мазна кожа може да се лекува 2-3 пъти седмично, суха – не повече от един път. Най-ефективен в домашния пилинг на лицето са маски с морска сол, янтарна киселина. Такива са особено добри за суха кожа, докато мазнината се нуждае от по-груби експозиция. Захарният ексфолиант е идеално средство.

Системно почистване на кожата

Почистете кожата най-добре в салон, най-малко първата процедура трябва да е направена в професионална среда. След нея и след известно време може да се премине на ръчно почистване. Трябва да се внимава много, защото нестерелизираната среда може да донесе инфекция. Не забравяйте да се справяте с всички рани с подходяща лечебна козметика и да използвате продукти за затваряне на порите.

Грижи за кожата след 30 години изисква и подходяща маска

Редовните полезни процедури за лице са ключът към красотата на вашата кожа. Препоръчително е да ги направите най-малко три пъти седмично. Най-добър ефект има една домашна маска от храни и разбира се естери. Има множество ефективни рецепти с етерични масла за поддържане на красотата. Някои от тях включват:

лимонов сок, мед мляко, белтък, етерично масло от нероли и фино смлени трици. Всичко това образува гъста каша. Смесете всички съставки и нанесете върху почистено лице. Маската се втвърдява върху кожата, така че не забравяйте да се накисвате, преди да отстраните окончателно с топла вода. Нанесете маската за около половин час, а след това тя може да се прилага по отношение на подхранващ крем. Тя бързо се връща блясъка на кожата и я прави по-еластична и спокойна.

За груба кожа е добра маска на топло рициново и маслиново масло. Те се смесват в съотношение 50:50, и се нагряват на водна баня, докато станат приятни на допир. Към тях се добавят няколко капки етерично масло от иланг-иланг и портокал. Навлажнете памучна тъкан. Сложете маската с масло, за да е влажна кожа в продължение на половин час. След това отстранете остатъчното масло със суха кърпа.

Бъдете луксозни в крак с модата и избора на козметика за най-ценното си – вашата кожа!

Scroll to Top