Реорганизиране на кухнята, за да се оптимизират станциите

Оптимизация е обща дума в бизнеса. По отношение на организация на кухнята, просто се уверете, че всичко, което се изисква за дадена станция е в непосредствена близост. Можете да имате старо чекмедже или цял кухненски шкаф. Тогава помислете за реорганизацията му или цялостното изхвърляне на стари мебели с форма.

Може да се наложи едно чекмедже за всички инструменти, които ще трябват (като клещи, дървени лъжици и шпатули) в рамките на една ръка разстояние. Можете също така да поставите основните подправки в най-близкия шкаф, за да може лесно да вземете каквото и да трябва и да се гарантира поле за изяви. Когато всичко е добре организирано и подредено във вашата кухня, без нищо излишно ще може да готвите и посрещате гости лесно, удобно и стилно.

Използвайте по-малко съдове за ястия, колкото е възможно

Някои хора обичат миенето на съдове, а други мразят подобни дейности. Ако не ви харесва миенето на съдове, се опитайте да сведете до минимум броя на ястия, които използвате. Например, в случай, че сте готвите зеленчуци, просто да ги прехвърлите от дъската за рязане на хартия за печене / пергамент хартия, вместо да използвате множество чинии и съдове за ястия. Преди да вземете друга купа, лъжица, запитайте се дали може да използвате повторно нещо, което изисква бързо изплакване.

Сложете торба за боклук / купа в подготвителния станция

Сложете една голяма купа и в нея пластмасов плик, контейнер за компост или хартиена торбичка в близост до подготвям станция. Вижте повече за голямо smetishte.com за изхвърляне на всичко от дома. Всяка храна, боклук може да се пусне направо в купата за боклук / може да се избегне пренасянето на кофата за боклук. По този начин ще си се спестите много време.

Ликвидиране

Тук ще намерите себе си и може да се налага допълнително време в почистването. Използвайте това допълнително време, за да направят кухнята подредено отново. Поставете обратно това, което не трябва на първоначалните им места. Поставете прибори или съдове в съдомиялната машина или мивката. Вие със сигурност ще имате по-бърз и по-рационален начин за почистване в края.

Уверете се, че вашата кухня е организирана по начин, който подобрява готвенето. Споменатите по-горе съвети със сигурност ще работят за вас.

Scroll to Top