Еко приятелски съвети за почистване

Търсите домашни съставки, които да вмъкнете в еко полезното чистене на дома? Има множество рецепти, които могат да са от голяма полза в различни ситуации. Почистване на апартаменти д може да стане лесно и да ги превърнете в екологично чисти продукти за почистване с тези топ съвети.

Почистването на дома си, не трябва да има цена спрямо околната среда. Въпреки това, традиционните продукти за почистване могат да нанесат сериозна вреда, отколкото полза, тъй като много от тях са произведени чрез използване на сурови вещества, които замърсяват околната среда или са на изчерпване.

Петролът е една от тези вредни съставки. Той е изкопаемо гориво, което е в ограничено предлагане, така че производителите се обръщат към перилни препарати, направени от възобновяеми и устойчиви ресурси.

За да се грижите за вашата собственост на Земята, следвайте тези съвети за почистване и по-зелено домакинство.

Сода за хляб

Сода е един от най-достъпните и ефективни природен почистващи продукти на пазара. Това е чудесен вещество, което неутрализира миризми и може да се поръси върху килим преди прахосмукачка, за да помогне да се отървете от неприятната миризма на която миришат повърхностите за домашни любимци и тяхната храна.

Това също е удобно средство за почистване, тъй като всички предназначения на содата причинява мръсотия и мазнина. Тя лесно може да се разтвори във вода. Поръсва се върху гъба, веществото се превръща в леко абразивен очистващ прах. Содата може да се излее в канала и да е от полза да се отпуши, почисти и освежи всичко от хладилници до кухненски уреди.

Оцет

Всеки от нас имат оцет в дома за готвене, но освен с това му приложение, той още е познат като фантастичен естествен почистващ продукт. Чисти килим разливи чрез пръскане в областта със смес от половината вода, половината оцет и след това попиване с гъба.

Оцетът може да се използва, за прозорци и пенливи чисти. Напръскайте с половина оцет, половината разтворен във вода и след това избършете с кърпа или вестник.

В банята, оцетът може да помогне за предотвратяване на мухъл и плесен и хлъзгане. Просто изсипете в спрей и напръскайте стени и завеси с течността като превантивна мярка.

Сол

Добър, старомоден начин за чистене е готварската сол. Тя може да се използва, за да запази дома свеж и чист. Чугунените тигани могат да бъдат чисти със сол и хартиени кърпи за отстраняване на мазни натрупвания. Солта може да отнеме и петна от вино, като издърпа оцветена течност далеч от влакната на облекло. За почистване на мазета и тавани

Scroll to Top