Амортизация на селскостопанска техника – за какво трябва да внимаваме

Подготвянето на селскостопанска техника за обработка на почвата, торене и сеитба на зимните култури, често кара хората да бъдат твърде заети. Поради това те много пъти пренебрегват факта и не обръщат внимание на своите малки оперативни и технически проблеми, които след това могат да доведат до големи загуби на производителност оборудване, семена, торове, горива и в резултат на това увеличение на разходите за производството на растителни култури. Ако търсите нова техника за обработване на вашите площи, научете повече в трактор бг.

Един от най-често срещаните в селскостопански инструменти проблеми са износването на дискови брани за вътрешна и външна продукция. Конструкцията позволява тези брани от 6 до 22 cm дълбочина дискуване.

Рационалната дълбочина на оран при дискови брани може значително да намали разходите за гориво на хектар и да допринесе за подобряване работата на оборудването. В същото време ненужно дълбоката оран води до прекомерна консумация на гориво и намалява производителността на машината.

Повредената стойност е оценка стойността на продажбата на машината в края на икономическия й живот. Това е сумата, която би могла да се очаква да получи като обезщетение за търговията и оценка на използваната пазарна стойност, ако очаквате да продаде машината или нула, ако имате намерение да запази машината, докато тя е износена.

Действителната пазарна стойност ще варира от тези стойности в зависимост от състоянието на машината, на текущия пазар за нови машини и местни преференции за определени модели.

Много пъти се предлага замяна на селскостопански машини за нови с доплащане. Тогава стойността на старата се приспада от общия размер за закупуване на новата и купувача плаща само разликата.

Scroll to Top