Какво става ако в апартамента има стари мебели

Замисляли ли сте се колко нехигиенични са старите ви мебели. С ежедневни натрупвания от домашен прах може да си докарате не един здравословен проблем.

Според проучване, приблизително 2/3 от децата с астма са развивали алергия към домашен прах и техните отпадни продукти. Акарите живеят в тези места и обекти, където има животни, домашни любимци, но понякога и само хора. Те се срещат в дюшеци, възглавници и килими, както и мека мебел. Ето, защо добра идея е да видите за изхвърляне на стари мебели, без да чакате твърде дълго.

Ето и малко повече информация около това, което може да грози вашето здраве:

Какво е това паразит – чували сте много за вредителя, но не всички имате идея за това какво всъщност представлява. Прах съдържа микроорганизми червеи, които принадлежат към saprophages. Това насекомо има микроскопичен размер от 0.1 mm. Те живеят около 80 дни и създават потомство на 50-60 яйца. Те наброяват около 150 вида и е условно са разделени на три групи: Piroglifidnye и плевня; Клещи хищници; Случайни акари, които групи най-често обитават в апартаментите. Важно за вас ще е да знаете и повече за почистване на апартаменти.

Тези насекоми се развиват по влажни и топли помещения. Те се хранят с мъртви човешки клетки, влакна, частици тапицерия. Най-често те се заселват в цокли, рафтове за книги, черги и чехли. Те живеят в колонии до 10,000 акари на грам прах. Броят може да варира през годината, а повечето от тях се наблюдават от август до октомври. Ако концентрацията не надвишава 100 акари на грам прах се считат за безопасни за хората. Ако има повече от 500, тогава е възможно да се получи алергичен пристъп.

За човек, представляват опасност не самите компоненти, съдържащи се в техните, но и това, което отделят като изпражнения. Те включват ензими Der p1 и на Der f1 , които разграждат на човешкия епидермис. Алергии могат да предизвикат по дихателна система, хранителна система и кожата.

Какво може да се направи – като добра домакиня всяка дама може редовно да хигиенизира всяко от помещенията в дома. Когато обаче мебелите са прекалено стари (а такива съдържат най-огромен брой замърсявания), значи е време да се замислите за смяната им. Вижте как да си поръчате изхвърляне на мебели и от един път да решите въпроса.

Scroll to Top