Топ идеи как да организирате всичко в зеленчуковата градина

Ако времето навън се е затоплило отдавна, то значи е настъпило и времето за засаждане на зеления фасул. И докато вече цялата почва в градината е изорана и подготвена, то значи може да помислите за всички насаждения – краставици, пъпеши дини. Вижте за някои видове части за трактори, при разораване на големи терени земя.

От зеления фасул – може да използвате различни сортове. От храстовидния модел Чер старозагорски, Илинден, Надежда, Никос, до вейковите – Тракийски и Ерусалимски. Разберете как да си направим парник от стари стъкла.

За бостаните може да се спрете на различни сортове дини – Божура и Шугар бейби, а за ранно производство Мраморна 17, Боряна.

При пъпешите подходящи видове за засаждания са Хибрид 1 и Хибрид 15. При средно производство опитайте с Десертен сорт 5, Хибрид 18, Видински коравици, а за късно Медена роса, Царевец.

Засейте и готварските тиквички – по две семена в саксийна. След като растенията поникнат и преминат късните пролетни слани ги засадете на открито. Използвайте сортове – Бисерка, Янтра, Болярка 19.

Време е и да засадите на полето ранни домати. Разстоянията между тях е добра да варират между 80-90 см/25-30 см, а засаждането става от края на април до средата на май. За ранно производство на патладжан го засадете след 20 април. Пиперът се засажда на разстояние 70/15 см и веднага след разсада се полива. Вижте за фирма за рязане на всякакви дървета.

Scroll to Top