Защо бебетата хъркат: 8 основни причини

Изненадващо, хъркането може да се появи още през ранното детство. То не винаги трябва да провокира загриженост у родителите. Сред основните причини за хъркането, има и такива, които не са толкова безобидни.

Според специалистите по медицина, хъркането в кратко прекъсване при дете се изразява в спиране притока на кислород, в резултат на което детето не диша. Поради факта, че мозъкът не може правилно да се възстанови, това може да окаже влияние върху умствената дейност и настроението на бебето. Детето, често попада в капризна, раздразнителна фаза. Нарушен е сънят, в резултат, на което то ви ще се събуди. Това ще усложни производството на растежен хормон, от който детето има голяма нужда. Хъркането възниква защото е причинено от някои фактори. Сред тях са:

Настинките;

Наличие на сухи слуз в носа и гърлото;

Увеличени аденоид;

Хроничен ринит;

Алергични реакции;

Сънна апнея;

Патология структура на назофаринкса;

Деформацията на лицевите кости на черепа.

Методи за отстраняване на проблеми

Ако хъркането на детето е причинено от простуда или алергични реакции, дължащи се на достатъчно основни причини, то премахването на някои алергени може да помогне за преодоляване.

Личният избор и следните условия, може да са насочени към:

Редовна мокро почистване в стаята на бебето.

Допълнителна овлажняване на въздуха в затворени помещения.

Избиране на правилните матраци и възглавница с подходящ размер и форма, може да намали риска от хъркане. Може да закупите ортопедична възглавница, съобразена с нуждите на детето. Вижте кога, как и какъв матрак да закупите.

Хидратация на носната лигавица при използване на физиологичен разтвор.

Упражнения на дете за укрепване на мускулите на небцето: въртене и изплезен език.

Той заслужава внимание хъркане, предизвикана от сънна апнея. Точните причини ще помогне за определяне на Отоларинголог. Вероятно прекарват назална ендоскопия – бърза и безболезнена процедура, резултатите от които се проявяват след лечение.

Scroll to Top