Цвят на пода на кухнята: Тъмно или светло

Ако трябваше да избирате какъв цвят да бъде вашата нова кухня и нямате любим цвят фаворит, то може би щяхте да сте изправени пред голяма дилема.

Богатата елегантността на тъмни нюанси или свежа и ефирна мантия, могат да създадат усещане за прелест. Това в съчетание с екзотичен паркет Палисандър, ще внесе още по-силен колорит дори в кухненското помещение.

При вземане на решение между тези две крайности, има какво още да се помисли над това, което първоначално изглежда.

Един от елементите, които привличат вниманието е тъмно. Разбира се за стени този цвят не е много удачен, но с твърда настилка може да създава галантна завършеност. Тя произвежда ниво на елегантност и контрастира много добре с светлите стените. Тук обаче трябва да сте насяно, че поддържане на пода идеално чист е въпрос на постоянно усилие. В известен смисъл това е добра идея само ако смятате да се радвате на подобен ламинат или масивен паркет в черно, но ако трябва да шетате, както често се случва в кухнята, то и МОП-ът ще трябва да е все в ръцете ви.

С негова помощ поне ще се избавите от всичкият струпан прах и трохи. В допълнение към праха, паднала косата на пода ще се откроява в рязък контраст с тъмното дърво. Добавете към всичко това козина от любимият ви пухкав домашен любимец – бяло куче.

Бялата настилка може да допринесе за скандинавска естетика. Кой не я харесва. Това е свеж, чист и много подходящ вид за една среда, където чистотата е от решаващо значение, като в кухнята. Повърхностите ще отразяват повече светлина, създавайки по-добре осветена среда. Въпреки това, по същия начин, тъмни повърхности подчертават по-леко прах, тъмни петна могат да се открояват върху бял ламинат.

Всяка крайност може да бъде абсолютно зашеметяваща, но всяка от тях идва със своите предизвикателства. Какви проблеми може да провокират още тъмен или светъл паркет? Коя палитра бихте избрали, ако планувате скорошна промяна на паркета, то помислете за всичко и изберете най-доброто за вашите пространства.

Scroll to Top