Спални позиции, най-добрите и най-лошите

Позицията, че спите през нощта може да има ефект върху вашето здраве. Тези ефекти включват повишена болка в гърба, схващане на врата и проблеми с храносмилането. Чрез промяна в съня и поръчка на Матраци Нани, може да си помогнете за облекчаване на тези симптоми. Най-добрите позиции за спане са:

  1. По гърба

Проучванията често показват, че сънят по гръб може да помогне за предотвратяване на схващания във врата и болки в гърба. Използват се в комбинация с регулируемо легло с качествен матрак. Това може да повдигне главата и краката леко, да помогне разпределяне на теглото равномерно, като по този начин увеличава ефекта на комфорт. Лекото повишение на краката и главата също може да помогне за намаляване на последиците от киселинен рефлукс чрез позициониране на главата точно над стомаха.

  1. На една страна

Ако сте бременна жена, ще бъде добре да спите на ваша страна. Очевидните причини включват комфорт и подвижност. Въпреки това, полагане на една страна също ще помогне за увеличаване на циркулацията на кръвта. Това е добра новина за бебе, което се ползва от увеличения поток от хранителни вещества. Най-лошото положение за спане може да е същ на една страна, в зависимост от позициониране на останалите части на тялото. Избирайки матрак, чиято материя поглъща тялото, няма да си навредите значително.

  1. По стомах

При определяне на стомаха, тялото не може правилно да компенсира необичаен натиск върху гръбначния стълб. Вие ще откриете, че често, когато спите на корема си, ще се будите от възпаления, придружени с болки и страдания. Ако страдате от киселинен рефлукс, спането по корем има добавена негативен ефект на хранопровода износване от стомашна киселина и пр. Може да се замислите дали това е безопасно за вас. Освен това, ако сте бременна, спането по корем е силно препоръчително, тъй като намалява кръвообращението на бебето. Стойте далеч от тази позиция, ако нямате удобен матрак и се замислете, защо да предпочете такъв.

Scroll to Top