PVC дограма

Ето защо избрах съвременна PVC дограма за дома си

Преди да закупя PVC дограма направих собствено проучване на фирмите, които предлагат продажба и монтаж на елитни прозорци. Главната идея бе да получа максимален комфорт за апартамента ми, който се изразява във функционалността и визията на дограмата. До този момент притежавах стара дървена дограма, която за съжаление започна да пропуска влага и студ, а това доведе до високи сметки за електричество.

Първото нещо, което направих бе да се консултирам със специалистите в продажбата на модерна PVC дограма от Master Plastik. Те ми показаха различни видове профили от известни производители, като аз се спрях на 5 камерна дограма от Aluplast. Разбира се, преди да закупя продукта получих пълна информация за него и как той може да помогне на енергийната ефективност на жилището ми.

Новите прозорци осигуриха нужната топлоизолация за дома ми и освен това ми придадоха естетически издържан външен вид. Именно тази комбинация ме накара да инвестирам в PVC  профили, тъй като имах нужда от незабавна промяна. За щастие последната не закъсня и аз вече се радвам на един по-топъл и уютен дом.

За времето, в което проучвах различните видове дограми, научих много важни неща, които ми се иска да споделя с читателите. Най-после разбрах, че колкото повече камери има дограмата, толкова по-добри ще бъдат топлоизолационните ѝ качества. Редом с това бях поставен пред дилемата какъв стъклопакет да избера.

Бяха ми предложени стъкла 4 сезона гарантиращи добри температури през пролет, лято, есен и зима. Не се колебах да поръчам точно този вид стъкла, макар и малко по-високата им цена. Другите алтернативни пред мен бяха бяло флоатно стъкло, K-стъкло и още няколко вида. Мисля, че направих правилния избор, защото днес се радвам на добра защита срещу студено време, жега, сняг, дъжд и прочие климатични влияния.

Следващата причини да се спра точно на PVC дограма от Aluplast се отнасяше до шумоизолацията. Живея в оживен квартал, където всяка сутрин се будя от радостните викове на малки дечица, бръмченето на автомобилите и скандалите на съседите. С новата ми дограма и оригиналния стъклопакет, който използвах шумът изчезна, а това бе голям плюс за мен.

Още едно положително качество на прозорците, които закупих е лесното почистване и минималната поддръжка. За разлика от старата ми дървена дограма, която се налагаше да лакирам и боядисвам, то PVC дограмата изискваше просто да минавам с мека кърпа и препарат, който не съдържа абразивни частици. Поддръжката ми отнема по-малко от час и това ме задоволява напълно.

Най-доброто качество обаче оставих за края на публикацията. Става дума за издръжливостта на дограмата. Може би не знаете, но дограмата от поливинилхлорид издържа десетки години, без да загуби първоначалния си външен си вид. Дълголетието на профилите е една от водещите причини да бъдат предпочитани от потребителите като мен.

Ако все още се колебаете дали да сложите PVC дограма в дома си, то вземете бързо решение и подобрете качеството си на живот. Естествено, купувайте профили само от реномирани производители с добро име на пазара. Добрите фирми ще ви предложат отличен монтаж и дълга гаранция, за да се чувствате спокойно за прозорците на жилището си. Днес аз се чувствам щастлив от направената инвестиция и съм сигурен, че тя ще се възвърне с времето.