7 здравословни закуски за качване на тегло

Докато повечето хора разучват всичко около загуба на тегло, има някои, които изглеждат искат да наддават тегло. Всичко това добавя много необходими ангажименти и разходи за оскъдните им рамки. Ако ви се иска да наддавате на тегло, навярно се стремите да ядете колкото е възможно повече.

закуски за качване на тегло

Не си угаждайте с прекалено богати преработени храни пълни догоре с добавки и празни калории, тъй като те са вредни за сърцето и цялостното здраве.

Уверете се, че всичко, което ще поставите в тялото си е здравословно и питателно.

Ядки и семена

Заредени с моно-наситени мазнини, протеини и калории, ядките и семена са страхотни за изграждането на мускулите и повишаване на телесното тегло – орехи, бадеми, фъстъци, слънчогледови семки и ленено семе всички са добри, ако наддаване на тегло е вашата цел. За да увеличите мускулната маса и да допринесете за изграждане на способности и подобряване на вкуса, можете да ги свържете с някои фъстъчени масла за закуска с висока мощност.

Риба тон

Дълго време считано за здравословни храни, риба тон е била включена в различни диети за отслабване, поради ниското си съдържание на мазнини. Въпреки това, риба тон също е пълна с протеини и здравословни калории, което я прави отличен избор за тези, които търсят да наддават на тегло.

Бисквити и гевреци

Тъй като целта ви е увеличаване на теглото, не е необходимо да стоите настрана от въглехидрати. Все пак, това не означава, че трябва да се предозирате белия хляб, но може да потърсите разнообразие от пълнозърнеста пшеница, сусам, и трици – това няма да навреди на тялото ви, и ще ви помогне. Когато се храните с хляб и бисквити, използвайте свободните количества сладка, мед, фъстъчено масло, маргарин и крема сирене като гарнитурата.

Всички мазнини и млечни продукти

Що се отнася до млечните продукти, такива преливат от мазнини и протеини. Тези продукти ще ви помогнат да наддавате на тегло. Отдайте се да комбинирате пълномаслен кисело мляко подсладено с мед, съдържание на мазнини, сирене чедър, може и ядки.

Плодове и зеленчуци

Въпреки това като цяло се считат за част от диети за отслабване, храненето с много плодове и зеленчуци може да помогне на тези, които търсят полезни и здравословни храни. Плодовете и зеленчуците са богати на минерали, витамини и полезни захари. В допълнение, можете да се отдадете на закуски, включваща сушени плодове като стафиди, сушени сини сливи и сушени смокини и др.

Зърнени храни

Насипни и комбинирани със здрави зърнени култури, като овес, мюсли и стафиди и нарязани плодове и полети с пълномаслено мляко са много добра храна за закуска.

Редовни закуски

Докато диета трябва да съкрати традиционната нездравословна храна, тези, които търсят да наддават на тегло, все още могат да се пробват и с някои недотам здравословни продукти като шоколад, чипс, дюнер, пица и пр.

 

 

 

Scroll to Top