ваканция в Бразилия

Къде да прекарате 2 седмици в Бразилия

В месеца на пролетта може би мислите позитивно и вече кроите планове за предстоящата лятна почивка. Ако отпуската, финансите или нещо друго не ви възпира, то сега е момента да научите къде да прекарате 2 седмици на Бразилия.

Списъкът може да започне с една нощувка в Сао Пауло. Тук ще имате възможност да видите паметникът на независимостта в Ипиринга, Сао Пауло.

Следващата спирка от маршрута може да е на кратко посещение в най-големия метрополис на страната, Сао Пауло. Един от най-населените градове в света и икономически център на Бразилия. Сао Паоло се гордее с извисяващите се небостъргачи, Гранд музеи и оживени градски пазари. Зоната на центъра е мястото, където много от историческите и видни сгради са разположени, включително внушителната катедрала в неоготически стил. Направете разходка до Avenida Paulista, за да видите експонатите в Музеят на Арт изкуствата в Сао Пауло и да се насладите на релаксираща разходка из Транон парка. Може да пазарувате по магазините, разположени във вътрешен двор Паулиста.

Стрият колониален града Парати, Рио де Жанейро може да предложи още повече места за разглеждане и забележителности. Тук две нощувки са идеален начин да разгледате възможно най-много.

Парати се намира по протежение на залива и граничи с буйни тропически гори и планини. Кварталът Тринидат има зрелищни плажове с бял пясък и предлага възможности за плуване, сърф и гмуркане с шнорхел. За да се насладите на усамотен плаж, на някои от тропическите острови, може да се разходите около залива. С богата историческия център и арт сцена, континенталната част на Парати има много какво да предложи на посетителите. Във вътрешността могат да се видят колониални имения на града, които са превърнати в ресторанти, хотели, художествени галерии и магазини. Направете обиколка из „Златния Път“. Това е исторически калдъръмен път, който криволичи през гъста растителност.

От Парати, Бразилия по маршрут може да достигнете до девствен остров наречен „Ilha Grande“. Той предлага истински тропически рай. Въпреки своята несравнима природна красота, колоритната история на този остров изпреварва с развитие. Някога това място е било дом на пирати, прокажени и затворници, Ilha Grande има нищо останало от суровото си минало, а днес е защитен парк, съхранил красотата на острова. Останете в един от най-луксозните плажните курорти и се потопете в местната култура.

Рио де Жанейро е един от най-красивите градове в света. Привлекателността и световната му слава се носят не само заради красотите на града и забележителностите, но и заради годишните фестивали и карнавали.

Рио има и уникални по рода си плажове. Сред тях са Копакабана и Ипанема Бийч. Те са озарени със слънце, предлагат сърф и исторически реликви и изобразително изкуство в Национален исторически музей Рио и статуята на Исус Христос, който седи на върха планината Корковадо. Можете да стигнете до този връх и да се насладите на незабравима гледка към целия град.