Бразилия

4 места, които да видите в Бразилия

Парати

Като рай на тропическите гори, водопади, изумрудено море и крайбрежните планини, Парати е популярна туристическа атракция разположен по протежение на Бразилия. Зеленият остров е на територията на Рио де Жанейро. Този красив град е бивша португалска колония, създаден на бреговете на залива на Ilha Grande. Сърцето на Парати е негов исторически център с калдъръмени улици и разноцветни колониални къщи. Едни от най-популярните атракции са колониалните крепости в областта на отбраната, които все още могат да се похвалят с оригинални стени и оръдия.

Ресифе

Наречена „Венецията на Бразилия“ заради многобройните си водни пътища и мостове, Ресифе е столица на щата Пернамбуко и един от най-големите и най-важни градове на североизточното крайбрежие на Бразилия. Разположен сред тропически гори с много острови и реки, Ресифе е популярна туристическа дестинация заради своят исторически стар град, плажове и жива култура. Ресифе е холандска колония по времето на 17-ти век и никъде не е била по-очевидна, отколкото историческата област, където много колониални сгради все още остават. Плажовете тук се смятат за едни от най-добрите в Бразилия. Облицовани с хотели, ресторанти и барове, Ресифе е най-популярният плаж със своят девствен бял пясък, чиста вода и коралов риф.

Олинда

Един от най-добре запазените колониални градове на Бразилия, Олинда е разположен на брега на Атлантическия океан в североизточната част на Пернамбуко. Кацнал върху живописен хълм, заобиколен от дървета, центърът на историческата Олинда е истинска съкровищница на колониални църкви, цветни стари къщи, ресторанти, музеи и множество занаятчийски ателиета. Всяка година, Олинда е домакин на оживен Карнавален празник, който се различава в известна степен от Рио де Жанейро и Салвадор с музика, танци и традиции на африканската култура.

Манаус

Столицата на щата Амазонас в северозападна Бразилия, Манаус е важна туристическа дестинация, защото служи като портал към тропическите гори на Амазонка. В резултат на процъфтяваща каучукова промишленост в региона по време на началото на 20 век, Манаус днес е един от най-големите градове на Бразилия, с участието на видни места като операта и „Rio Negro“ дворец. Друг съществен поглед е срещата на водите, която е природен феномен, където двете реки на Negro и Solimões работят рамо до рамо на повече от три мили, без напълно да се смесват.