Екскурзия до Сочи – хармония, природни вълшебства и невероятни емоции

Чували ли сте за градове, които съчетават от всичко по нещо. Така например град Сочи е хармония от четирите сезона, защото той разкрива топлото лято, дългата есен, преливащата нежна пролет и в сърцето зимна приказка. Понякога дори споходена от олимпийски игри. Звучи очарователно и е самата истина. Сочи е мястото, където в 2014 г. се проведоха Зимните олимпийски игри. Сега това място е също така привлекателно и предизвикателно и може да направи още много за своите гости. Насладете се на красотата и чара му:

Курорт от много малки курорти – Сочи не е едно място, а поредица от места или голяма общност Сочи. Тук туристът може да се пече на плажа, а в по-късните часове да се разходи по планински маршрути високо в планината Кавказ. Не е случайност и, че сравняват Сочи с по-голям по мащаби от Москва. Това е най-дългият европейски град и на територията на Русия. Има крайбрежна ивица достигаща 105 км. Сочи предлага на курортистите почивка, балнеолечение, културни мероприятия, възможност за политически, икономически и бизнес делови срещи.

Природа на Сочи – гъсти зелени гори, множество водопади, заснежени склонове и скални образования, малки езера и реки, минерални води. Всичко, на което може да се любува човек и да се радва едно място, Сочи го притежава. Така с гордост се намира в топ класациите за предпочитан курорт за почивка.

Сочи царство от приключения – това е правилното място за почивка. Прекрасен морски бряг, красива природа, всякакви ски и спортни занимания, балнеолечебници и центрове, пешеходни и вело-алеи, бързи реки предразполагащи към ветроходство и т.н. Регионът е богат на растителност и много морски видове.

Пазаруване в Сочи – не е случайност, че нарочат това място „разпиляда“. Тук се провеждат не само Олимпийските игри, но и милиарди инвестиции са внедрени, за да могат да задоволят нуждите на бъдещето. Сочи е град на денонощните забавления и е богат на нощни клубове.

Забележителности на Сочи:

На територията на Бальшой Сочи се намира пещера Ахштирска. Разположена е до самото дефиле на река Мзимта, която се влива в морето до Адлер. Пещерата е паметник на първобитна архитектура. Това място е било убежище за неандреталци.

Парк Дендрарий е създаден през 19-ти век. В него се съхраняват няколко-стотин растения и над 1800 представители на флората. В него има 14  км. пътеки, беседки, скулптури, изкуствени водоеми и десетки редки и не така редки растителни и животински представители. Всичко може да види само с един поглед, с качване на лифт в самия парк.

Мацеста съдържа минерална вода, която наричат огнена вода. Та извира от недрата и благодарение на нея Сочи е чудесен център за балнеолечение. Характерно за тази вода е не толкова температурата, колкото ефекта й над кожата. Дори да не е гореща, кожата почернява от нея.  Мацеста е място за лечение на всякакви заболявания на опорно-двигателния апарат,  възпалителни процеси и дори безплодие. Типично за този регион е не само водата, но и въздухът. И двете имат лечебна сила и неслучайно са наричани „пенкилер“.

Олимпийският парк може да се отнесе също към една от най-големите атракции в Сочи. На него се намират няколко арени и спортни дворци, Олимпийски площад и всичко това оборудвано с милиони светлинки, които като звездите на небето засияват всяка нощ и на всеки спортен повод. Всяко едно спортно съоръжение е изградено по най-високи и модерни стандарти.

Кога да посетите Мацеста – няма конкретен период за туризъм на това място. Лятото е великолепно, а зимата температурите не падат под нулата.

Scroll to Top